aflevering 8 - Poerim

Chocoladekopjes met ijs

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 tot 6 personen
  • 200 gram chocolade om te smelten
  • Ballonnen (normaal)
  • Vanille-ijs (of een andere smaak)

Zo maak je het

  • Smelt de chocolade in de magnetron of ‘au bain-marie’
  • Blaas enkele ballonnen op (niet te groot)
  • Besproei de ballonnen goed met de anti-aanbak olie, zodat de chocolade niet aan de ballon plakt
  • Dip de ballon in de chocolade, leg deze op een bordje en zet het weg in de koelkast (minimaal een halfuur hard laten worden)
  • Als de chocolade hard geworden is, prik je voorzichtig de ballon door. Trek de ballon uit de chocoladevorm, zodat je een chocoladekopje overhoudt
  • Schep ijs in het chocoladekopje
  • Decoreer het rijkelijk met vrolijke sprinkels en fruit
  • Eet smakelijk!

Moeilijkheid

1/5

Tijd

30 minuten

Wijnadvies

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print