aflevering 3 - Shabbat

Cholent

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 tot 6 personen
  • 2 uien, fijngehakt
  • 2 kleine aardappelen, in blokjes
  • 2-4 mergbeenderen (optioneel)
  • 1 kop parelgort
  • 100 g bruine bonen
  • 1 eetlepel paprika
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels honing
  • 3-4 kopjes water
  • Zout en peper naar smaak

Tip van de kok

Geef je cholent een mediterrane twist met deze heerlijke oosterse kruidenmix !

Zo maak je het

  • Plaats de uien en aardappelen op de bodem van de slowcooker.
  • Je kunt ook in plaats van een slowcooker een grote hapjespan gebruiken met dikke bodem, op het laagste vuur.
  • Leg het stoofvlees en de beenderen van het rundvlees er bovenop. Bestrooi het vlees met zout en peper. Voeg de gerst en bruine bonen toe en bestrooi met paprika, komijn, kurkuma en chilipoeder.
  • Besprenkel de bovenkant van de cholent met honing en giet het water erover tot alle ingrediënten net onder water staan. Zet het deksel op de slowcooker en kook op laag vuur, gedurende minimaal 8 uur.
  • Zorg dat er altijd vloeistof in de pan zit, zodat de ingrediënten niet droog koken.

Moeilijkheid

2/5

Tijd

30 minuten

Israëlische producten in dit gerecht

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print