aflevering 6 - Pesach

Gebraden aardappelen

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 tot 6 personen
  • Kleine aardappelen
  • Israëlische kruidenmix voor geroosterde aardappelen (tip!)
  • Olijfolie
  • Verse peper
  • Verse peterselie
  • Verse rozemarijn

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Je kunt ook de aardappels bakken in een pan met dikke bodem.
  • Doe de aardappels in een middelgrote mengkom en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit. Voeg rozemarijn, peper en aardappelkruiden toe. Meng goed.
  • Verspreid de aardappelpartjes op de voorbereide bakplaat en bak ongeveer 45 minuten tot een uur, af en toe roeren, of tot ze goudbruin en knapperig zijn. Je kunt ook de aardappels bakken in een pan, op middelhoog vuur.
  • Bestrooi met verse gehakte peterselie, indien gewenst. Genieten!

Moeilijkheid

1/5

Tijd

45 minuten

Tip van de kok

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print