aflevering 5 - Jeruzalemdag

Hummus en tahini

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 tot 6 personen
  • 425 gram kikkererwten uit blik
  • 120 ml tahini (en wat extra voor de tahini-saus)
  • Sap van 1 citroen
  • 60 ml olijfolie (en wat extra voor de topping

Zo maak je het

  • Laat de kikkererwten uitlekken, spoel ze af en (indien nodig) verwijder de schilletjes
  • Doe de kikkererwten, tahini, citroensap, olijfolie, zout en peper in de keukenmachine. Gebruik de machine op hoge snelheid. Stop af en toe om het mengsel van de zijkanten van de kom af te schrapen.
  • Als de hummus te dik is, voeg dan water toe of olijfolie, en gebruik dan weer de keukenmachine tot de gewenste dikte is bereikt.
  • Doe het mengsel in een kom zet deze in de koelkast voor 30 minuten.
  • Haal het uit de koelkast, verdeel de hummus op een bord en garneer met extra olijfolie, kikkererwten, paprika of peterselie.
  • Serveer de hummus met een warm pita-broodje.
  • Tahini-saus
  • Maak de Tahini saus klaar (uit een potje), eventueel aangelengd met wat lauw water.
  • Voeg naar smaak zout en peper, citroensap en fijngehakte peterselie toe
  • Deze saus combineert heerlijk bij de hummus en falafel!

Moeilijkheid

1/5

Tijd


- Hummus 15 minuten
- Tahini 5 minuten

Wijnadvies

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print