aflevering 2 - Chanoeka

Latkes

Video afspelen

Boodschappenlijstje

  • 1 kleine ui, geschild en gehalveerd
  • 4 grote aardappelen, geschild
  • 1 groot ei, licht geklopt
  • Grof zout en versgemalen zwarte peper
  • 60 ml zonnebloemolie
  • 3 eetlepels ongezouten boter
  • Zure room, om te serveren
  • Appelmoes, voor het serveren

Tip van de kok

Je kunt ook eindeloos variëren in smaken, met deze kruidenmixen uit Israël.

Zo maak je het

  • Leg een grote, schone theedoek op uw aanrecht en plaats er een rasp op. Rasp de ui met het grove deel van de rasp. Verwijder de rasp, wikkel de geraspte ui in de handdoek en wring het uit boven een kom (of de gootsteen) om overtollig vocht te verwijderen. Doe de ui in een grote kom.
  • Rasp de aardappelen met het grove deel van de rasp op de theedoek. Terwijl je elke aardappel raspt, pers je het vocht eruit zoals je deed met de ui. Herhaal dit totdat alle aardappelen zijn geraspt en uitgeperst. Doe de aardappelrasp in de kom met de ui en meng goed.
  • Voeg het ei toe en meng het met het ui- en aardappelmengsel. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit de olie en boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Schep in kleine porties het aardappelmengsel in de hete olie en boter.
  • Gebruik een spatel om het baksel wat plat te maken. Bak tot het goudbruin en knapperig is, ongeveer 3 tot 5 minuten per kant.
  • Serveer onmiddellijk, met zure room en appelmoes erbij.

Dit recept is van...

Moeilijkheid

1/5

Tijd:

10 minuten

Israëlisch product in dit gerecht

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print