aflevering 4 - Simchat Torah

Marokkaanse vis

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 tot 6 personen
  • 4 filets van witvis, zeebaars of heilbot
  • 1 blik ingeblikte hele tomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • Marokkaanse (pittig) of gewone paprikapoeder

Tip van de kok

Deze viskruiden uit de Israëlwinkel naar smaak gebruiken bij dit gerecht!

Zo maak je het

  • Snijd de filet van de vis doormidden, over de lengte. Bestrooi met zout en peper.
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan met zware bodem, voeg de fijngehakte knoflook en ui in dunne partjes gesneden toe, tot het lekker gaat ruiken
  • Voeg de rode en gele paprika's in plakjes gesneden toe. Roer regelmatig.
  • Snijd de tomaten uit blik in blokjes en voeg ze samen met het sap toe aan de pan.
  • Voeg twee lepels tomatenpuree toe. Voeg kruiden naar smaak toe.
  • Voeg de helft van de koriander toe zonder deze fijn te snijden (je kunt deze in een bosje samenbinden en in de pan doen).
  • Wanneer het mengsel begint te koken, doe dan de vis erbij. Laat 30 minuten koken.
  • Serveer de Marokkaanse vis met pitabrood en strooi wat fijngesnipperde koriander er overheen.

Moeilijkheid

1/5

Tijd

25 minuten

Wijnadvies

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print