aflevering 2 - Chanoeka

Tabbouleh-salade

Video afspelen

Boodschappenlijstje

  • 115 g bulgur
  • 1 kleine komkommer, in blokjes gesneden
  • 1 grote tomaat, in blokjes gesneden
  • 1 theelepel fijn zeezout
  • 3 middelgrote trosjes peterselie

Tip van de kok

gebruik deze Israëlische kruidenmix in je Tabbouleh-salade!

Zo maak je het

  • Laat de bulgur 10 minuten weken in water, en laat het daarna goed uitlekken.
  • Meng ondertussen de in blokjes gesneden komkommer en tomaat in een middelgrote kom met een ½ theelepel zout. Roer en laat het mengsel minstens 10 minuten rusten, of totdat je klaar bent om de salade te mengen.
  • Hak de peterselie en de munt fijn.
  • Voeg de munt en peterselie toe aan de gekoelde bulgur.
  • Giet het vocht van de komkommer en de tomaat af (zo wordt je tabbouleh niet te waterig), en voeg toe aan de salade.
  • Voor de dressing: meng in een kleine kom de olijfolie, 3 eetlepels citroensap, knoflook en resterende ½ theelepel zout.
  • Proef en voeg naar smaak extra citroensap of zout toe.
  • Meng de dressing met de salade.

Moeilijkheid

1/5

Tijd

25 minuten

Israëlisch product in dit gerecht

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print