aflevering 7 - Shavu'ot

Vijgensalade

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 tot 6 personen
  • 4 grote of 8 kleine verse vijgen
  • 110 gram baby rucola
  • 65 gram walnotenhelften, geroosterd
  • 55 gram geitenkaas, verkruimeld

Zo maak je het

  • De vinaigrette:
  • Roer de sjalotten, 1 eetlepel azijn, honing, zout en peper in een kleine kom. Besprenkel langzaam in olijfolie, roer tot een egaal mengsel.
  • Proef de dressing. Breng op smaak met extra zout en peper.
  • De vijgensalade:
  • Snijd de stengeltjes van de vijgen af en snijd ze in vier partjes als ze groot zijn, en door de helft als ze klein zijn.
  • Doe de rucola en de geroosterde walnoten bij de helft van de vinaigrette en meng goed.
  • Leg de vijgen bovenop de salade en besprenkel lichtjes met een beetje van de resterende vinaigrette. Bestrooi de salade met de verkruimelde geitenkaas.
  • Werk de salade desgewenst af met gemalen zwarte peper en een paar snufjes gemalen zout. Serveer onmiddellijk.

Moeilijkheid

1/5

Tijd

15 minuten

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print