aflevering 3 - Shabbat

Aardappelkugel

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 tot 6 personen
  • 8 middelgrote aardappelen
  • 2 uien
  • 6 grote eieren
  • 110 ml olie
  • 4 eetlepels bloem

Tip van de kok

Je kunt ook eindeloos variëren in smaken, met deze kruidenmixen uit Israël!

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Olie een ovenschaal 33x22x5cm
  • Rasp de aardappelen en de uien grof
  • Laat het 3 tot 5 minuten staan, plaats het dan in een vergiet of schone theedoek en pers overtollige vloeistof eruit.
  • Klop de eieren, olie, bloem, zout en peper in een grote kom. Opzijzetten.
  • Voeg de geraspte aardappelen en uien toe aan het ei-bloemmengsel. Meng met een grote lepel tot het glad is.
  • Giet het kugelbeslag in de voorbereide ovenschaal en strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Bak de kugel, onbedekt, gedurende 1 uur in de verwarmde oven, of tot goudbruin bovenop. Wanneer de kugel klaar is, moet een mes in het midden er schoon uitkomen.
  • Plaats de ovenschaal op een rooster om iets af te koelen alvorens in vierkanten te snijden om te serveren.
  • Serveer met zure room en bestrooi met bieslook indien gewenst.

Moeilijkheid

1/5

Tijd

30 minuten

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print