aflevering 9 - Loofhuttenfeest

Bietensalade

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 tot 6 personen
  • 5 middelgrote voorgekookte en geschilde bieten
  • 1 fijngehakte grote rode ui
  • 30 gram fijngehakte verse peterselie
  • 30 gram fijngehakte verse koriander
  • 1 1/4 theelepel grof zout

Zo maak je het

  • Verwarm een kleine braadpan op middelhoog vuur. Voeg komijnzaadjes toe en rooster ze 2-3 minuten onder voortdurend roeren. Maal de geroosterde komijnzaadjes met een vijzel en een stamper.
  • Combineer in een kleine kom de fijngehakte rode ui, peterselie, koriander, zout, peper, olijfolie en verse citroensap. Goed mengen en apart zetten.
  • Snijd de bieten in blokjes van ruim 1 cm.
  • Combineer de bieten en het ui/kruidenmengsel in een grote kom en roer voorzichtig tot de bieten gelijkmatig zijn bedekt.
  • Tip: Dit gerecht is heerlijk in combinatie met muntthee!