aflevering 4 - Simchat Torah

Blintzes

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 tot 6 personen
  • 4 grote eieren (kamertemperatuur, losgeklopt)
  • 120 ml water
  • 120 ml melk
  • 1/2 theelepel zout
  • 225 gr bloem
  • 1 kopje boter (om te bakken)
  • Voor de vulling:
  • 500 gram ricotta of boerenkaas
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • 1 grote eierdooier
  • 100 gram suiker
  • Zoute stokjes als je het op een Thora-rolletje wil laten lijken

Zo maak je het

  • Klop in een middelgrote kom 4 eieren, water, melk, zout en bloem tot alles goed gemengd is. Het is prima als er kleine bloemdeeltjes achterblijven, die tijdens de rustperiode worden opgenomen.
  • Laat het beslag minstens 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  • Verhit een kleine koekenpan (ongeveer 20 cm diameter) en voeg een klein klontje boter toe.
  • Klop het beslag glad.
  • Giet een beetje beslag in de pan en draai het rond, zodat je een flinterdun flensje krijgt. Zorg ervoor dat de pannenkoekjes niet bruin worden. Draai om en bak de andere kant een paar seconden.
  • Haal de blintz uit de pan en leg deze vervolgens op een handdoek. Herhaal dit met het resterende beslag en de stukjes boter, waarbij je de pannenkoeken bovenop elkaar legt.
  • Voor de vulling:
  • Meng in een grote kom de ricottakaas, de gesmolten boter, 1 eidooier, vanille en suiker, tot alles goed is opgenomen.
  • Om te vullen, plaats je een blintz op een schoon aanrecht en leg je voorzichtig 1 tot 2 eetlepels vulling in een lijn dicht bij de rand het dichtst bij je.
  • Rol de blintz op en herhaal met de resterende blintzes en de vulling.
  • Serveer met zure room en/of fruit. Dat wordt genieten!

Moeilijkheid

2/5

Tijd

45 minuten

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print