aflevering 7 - Shavu'ot

Cheesecake

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 tot 6 personen
  • Voor de bodem
  • 250 gram bastognekoekjes
  • 70 gram ongezouten boter (gesmolten)
  • Zout, naar smaak
  • Voor de vulling
  • 450 gram gewone, volle roomkaas

Zo maak je het

  • Voor de bodem: combineer koekkruimels en gesmolten boter in een kleine kom en roer er een snufje zout naar smaak door. Strooi het mengsel in een 25 cm taartvorm of springvorm, verspreid in een platte gelijkmatige laag.
  • Voor de vulling: combineer roomkaas, suiker, citroensap, vanille en zout in de kom van een keukenmixer met deeghaken. Meng op lage snelheid om een dikke pasta te maken, en verhoog vervolgens tot gemiddelde snelheid tot het mengsel zacht en glad is.
  • Schakel over naar het garde-opzetstuk. Giet de room in de mixerkom. Mix op lage snelheid om de ingrediënten te mengen, en verhoog vervolgens naar hoge snelheid en klop tot stijve pieken, 3 tot 5 minuten, afhankelijk van het vermogen van uw mixer.
  • Verdeel de vulling op de voorbereide bodem en spreid het uit in een gelijkmatige laag. Met een spatel kun je de toplaag van de vulling mooi afwerken. Dek af met plastic en koel tot de vulling stevig en koud is, ongeveer 6 uur of tot een interne temperatuur van 4°C.
  • Om te serveren: Versier met vers fruit

Moeilijkheid

1/5

Tijd

30 minuten

Wijnadvies

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print