aflevering 5 - Jeruzalemdag

Falafel

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 tot 6 personen
  • 450 gram kikkererwten uit blik
  • 3/4 gele ui, fijngehakt
  • 28 gram peterselie
  • 2 theelepels gehakte knoflook
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel komijn
  • 1/2 theelepel zwart peper
  • 1 eetlepel citroensap
  • frituurolie

Zo maak je het

  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en mix tot er een stevig mengsel ontstaat.
  • Doe het mengsel in een grote kom en laat dit 2-3 uur in de koelkast staan. Dit is belangrijk om te voorkomen dat de falafel uit elkaar valt.
  • Maak met behulp van een ijsschepje of lepel het falafel-beslag. Het beslag is niet zo plakkerig zoals koekjesdeeg, maar het is vrij los van structuur. Maak balletjes en leg ze op een bakplaat.
  • Verwarm de olie op 180-190 graden.
  • Plaats 4 tot 6 falafels per keer in de hete olie en laat deze twee minuten frituren.
  • Leg ze daarna op keukenpapier om het overtollige vet te absorberen

Moeilijkheid

1/5

Tijd

30 minuten

Wijnadvies

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print