aflevering 8 - Poerim

Hamantaschen (Hamansoren)

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 tot 6 personen
  • 110 gram boter of margarine
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 ei
  • 1 eetlepel (amandel)melk
  • 1 theelepel vanille-extract

Tip van de kok

Gebruik voor de vulling één van de heerlijke jams uit Israël!

Zo maak je het

  • Klop de boter en suiker samen tot een glad mengsel. Voeg ei, melk, vanille en citroenschil toe tot alles goed gemengd is.
  • Voeg de bloem, bakpoeder en zout samen. Voeg het droge mengsel toe aan het natte mengsel tot het goed gemengd is.
  • Opmerking: als het deeg te zacht is, voeg dan nog wat bloem toe, tot het een stevig deeg is.
  • Koel het deeg minimaal 1 uur of maximaal 24 uur.
  • Bestrooi het schone en droge aanrecht met poedersuiker, om te voorkomen dat het deeg blijft kleven aan het aanrecht. Rol het deeg uit tot ongeveer een kwart centimeter dik.
  • Gebruik een ronde koekjessnijder (of een glas ondersteboven), snijd zo ronde vormen uit het deeg en leg ze op een bakplaat. Om te voorkomen dat het deeg aan je snijder of glas blijft plakken, dip je deze voor elke snede deze in poedersuiker!
  • Vul elk rondje met je favoriete vulling en knijp de hoeken strak samen in een driehoek.
  • Bak ongeveer 7-9 minuten op 200°.

Moeilijkheid

1/5

Tijd

30 minuten

Wijnadvies

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print