aflevering 6 - Pesach

Kokostaart

Video afspelen

Boodschappenlijstje

voor 4 tot 6 personen
  • Voor de kokoslaag
  • 6 eiwitten (bewaar de dooiers voor de chocoladelaag)
  • 200 gram suiker
  • 120 gram gedroogde kokosnoot
  • Voor de slagroom
  • 500 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 2 eetlepels instant puddingmix (vanille)
  • Voor de chocoladelaag
  • 200 gram donkere chocolade
  • 50 gram boter
  • 6 eidooiers

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een springvorm van ongeveer 22 cm doorsnee in.
  • Kokoslaag: Klop met een mixer de eiwitten op gemiddelde snelheid gedurende 1 minuut, tot een wit zacht schuim met grote bubbels. Voeg geleidelijk de suiker toe en klop tot de meringue stevig en glanzend is. Voeg de kokosnootsnippers toe aan de meringue en vouw in met een spatel tot het is opgenomen. Verspreid in de ingevette springvorm en bak ongeveer 30 minuten, tot het goudbruin is. Zet opzij om af te koelen.
  • Chocoladelaag: smelt de chocolade en boter (in de magnetron of ‘au bain-marie’). Voeg de eidooiers toe en verwarm nog 10 seconden. Roer tot het een glad mengsel is, en laat 5 minuten afkoelen.
  • Slagroom: Klop in een mixer de slagroom, suiker en puddingmix tot een vrij stevig mengsel (met zachte punten). Voeg de helft van de slagroom toe aan het lauwwarme chocolademengsel en meng tot de mousse goed is gemengd.
  • Verspreid de mousse over de gebakken kokosnootbasis. Verspreid de resterende slagroom voorzichtig over de chocoladelaag. Leg de taart 2 uur in de koelkast om hard te worden. Snijd met een mes dat in kokend water is gedompeld (dompelen en droog vegen tussen de sneden)​

Moeilijkheid

1/5

Tijd

45 minuten

Deel dit recept

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on twitter
Twitter
Share on print
Print